Kørekort2018-11-20T14:49:32+02:00

Kørekort

Kørekort

K. Egstrøms Køreskole har speciale i kørekort til nedenstående områder. Klik på nedenstående links for at læse mere om, hvad vi kan tilbyde.

For at få kørekort skal du følgende:

 • have en lægeerklæring (tag den gerne med den første teoriaften). Husk at tage pasbillede med til lægen.
 • gennemføre et 8-timers færdselsrelateret førstehjælpskursus. Du kan tilmelde dig på følgende sider:www.klartilkort.dk eller www.sosusilkeborg.dk.

Herudover skal du som minimum modtage nedenstående undervisning:

 • 29 lektioner teori (i teorilokalet)
 • 4 lektioner på manøvreplads (kravlegård)
 • 16 lektioners kørsel (på vej)
 • 4 lektioner på køreteknisk anlæg (glatbane)

Det er 53 lektioner i alt. En lektion har en varighed på 45 min.

Undervisningen forløber sig sådan, at du først undervises i teori. Inden du skal til teoritime igen, skal du ud og udføre teorien i praksis. Når det minimum krævede antal lektioner er gennemført, er det op til os som kørelærere og dig som elev om du er klar til at bestå prøven.

Teoretiske prøve

Den første prøve, som skal bestås, er den teoretiske prøve. Denne består af 25 lysbilleder, som er set fra førerens side i bilen. Der kan være op til fire svarmuligheder per billede. Spørgsmål og svarmuligheder er forinden indtalt på lydbånd. For at bestå din teoriprøve, må du max have 5 fejl. Hvis du har flere fejl i samme billede tæller det kun som en fejl.

Praktisk køreprøve

Når teoriprøven er bestået, kan din kørelærer bestille den praktiske køreprøve. Den praktiske går ud på, at du for det første demonstrerer de færdigheder, der har at gøre med bilens lovpligtige udstyr som f.eks. bremser, styretøj, dæk, støddæmper og lygter.  For det andet skal du kunne føre bilen sikkert og smidigt igennem trafikken.

Under prøven sidder den prøvesagkyndige ved siden af dig. Hele prøven er beregnet til en varighed på ca. 45 min.

I K. Egstrøms køreskole bliver du ikke indstillet til prøve for at se om du er klar, men for at vise at du er klar… 🙂

Hvis du er kommet i den uheldige situation, at du har mistet dit kørekort, kan vi naturligvis hjælpe dig. Det du skal gøre er at ringe til os, så vil vi hjælpe dig med at udfylde en ansøgning og booke en teoriprøve hurtigst muligt.

Klippekortet
Klippekortet gælder for grove overtrædelser af færdselsloven. Du får oven i bøden også et klip i kørekortet. Bilister, som har haft kørekort i mere end 3 år, har 3 klip. Du får altså ikke klippet dit kørekort i stykker, men et klip bliver registreret ved politiet. Hvert klip gælder i 3 år. Det 3. klip udløser en betinget frakendelse af kørekortet. For at generhverve kørekortet skal du bestå en teoretisk og praktisk prøve.

Klip i kørekortet som ny bilist
Som ny bilist har du kørekortet på prøve i 3 år. Hvis du får 2 klip inden for de første 3 år, udløser det et kørselsforbud. Kørselsforbud betyder, at dit kørekort bliver taget fra dig. For at generhverve dit kørekort igen skal du igennem særlig undervisning som indeholder:

 • 8 lektioner i teori
 • 8 lektioner i kørsel (på vej)

Du skal herefter bestå en teoretisk og praktisk prøve.

Har du en promille på 0,51 – 1,2 får du en betinget frakendelse, som gælder i 3 år. Dette medfører, at du skal:

 • gennemgå et A/T kursus (alkohol og trafik)
 • betale en bøde, som er din månedlige nettoløn gange alkoholpromillen.
 • bestå en kontrollerende køreprøve

Hvis du får en betinget frakendelse indenfor de 3 år, hvor du har kørekort, udløser det en ubetinget frakendelse, som betyder at førerretten inddrages.

Spritkørsel som ny bilist
Personer, som har haft kørekort i mindre end 3 år, får et kørselsforbud, som betyder, at førerretten inddrages med det samme, der er faldt dom i sagen.

Har du en promille som er højre end 1,20 bliver kørekortet frakendt ubetinget. Frakendelsestiden er minimum 3 år. For at få kørekortet igen skal du opfylde punkterne under ‘spritkørsel’.

Vi kan også hjælpe dig med trailer kørekort. For nærmere info ring til Søren Lauersen på tlf. 21427960